Как AR трансформира образователната индустрия?

AR процъфтява като значима тенденция и се изчислява, че до 2023 г. ще има 2,4 милиарда мобилни потребители с добавена реалност по целия свят. Въпреки това имаше само 200 милиона потребители през 2015 г. Това е отличен приток на цифри, които не могат да бъдат пренебрегнати. Интересът ми към тази статия се очертава около използването на разширената реалност в приложенията за образование и електронно обучение. Много от нас знаят само, че разширената реалност се използва в мобилни игри като Pokémon Go и платформи за социални медии като Snapchat. Образованието обаче е друго значимо пространство, където тази технология може да взриви свещите.

Как може AR да трансформира учебния опит?

Може да промени начина, по който взаимодействаме с мобилни приложения и други визуални графични изживявания. Всъщност разширената реалност е в състояние да разшири компютърно генерираната графика в реалната среда на екрана.

Това означава, че ако преместите мобилната си камера в космоса, AR ви позволява да видите компютърно генериран обект на екрана си. Като цяло това се случва в реално време, докато го гледате от камерата си. Тази техника може да даде възможност на учениците да учат в по -интерактивна среда.

Друг аспект на AR опита е, че той включва 25% цифрова реалност и 75% съществуваща реалност. Това означава, че не замества пълната среда с виртуалната; по -скоро интегрира виртуални обекти в реалния свят. Сега може би се чудите как това може да помогне при електронното обучение.

Ето някои насоки, които обясняват как AR може да трансформира учебния опит. Освен това, ако искате да разработите AR образователно приложение, можете да потърсите разработка на софтуер за електронно обучение от експерти разработчици.

Разширена реалност в образованието

С AR обучението в класната стая може да бъдепо-интерактивно, тъй като AR може да даде възможност на учителите да показват виртуални примери за концепции и да добавят игрови елементи. Това ще даде възможност на учениците да учат по-бързо и да запомнят информация.

Човешката памет не забравя лесно визуалните изображения. Ето някои примери за разширена реалност в образованието:

Animal 4D+ by Octagon Studio - Octagon Studio

Animal 4D – животни, звуци, букви и думи с добавена реалност.

Animal 4D

Приложението предлага нов начин да видите животните и техните начини на хранене с помощта на добавената реалност.  Това предоставя незабравимо преживяване на вас и учениците и прави часовете незабравими.

Как работи Animal 4D?

 • Изтеглете картите и ги отпечатайте.
 • Инсталирайте приложението на мобилното си устройство.
 • Стартирайте приложението и сканирайте отпечатаната карта.

Допълнителна функционалност:

 • На гърба на картите може да изпишете текст – въпрос, свързан с изображението, описание за местообитанието на животното и т.н.
 • Може да използвате приложението и без отпечатаните карти – след като го стартирате, използвайте бутонa в горния десен ъгъл. Ще се отвори страница с изображения на животни. Щракнете върху някое от тях – може да промените позицията му върху екрана или да го завъртите на 360 градуса.
 • Ако имате инсталирано приложение за споделяне на екрана (Screen Mirror, Tiem Viewer или др.), с едно мобилно устройство всички ще могат да видят резултата, проектиран на мултимедийния прожектор.
 • Може да инсталирате емулатор за Android на своя персонален компютър – така няма да ви се налага да използвате мобилно устройство.
Qlone, the all in one tool for 3D Scanning

Qlone е мобилно приложение за 3D сканиране

За да може да се използва Qlone, потребителите трябва да отпечатат черно-бяла постелка  (подобна на QR кода). След това те трябва да поставят обекта, който желаят да 3D сканират, върху отпечатаната карта. Потребителите могат да отпечатат няколко карти в зависимост от размера на обекта.

Приложението позволява на потребителите да експортират своите модели в няколко формата, включително .OBJ, .STL, .PLY и .X3D.

Експедиционни обиколки в Google Arts & Culture

 • На вашия компютър: Отидете на g.co/gacexpeditions .
 • По мобилния телефон:
  1. Изтеглете и отворете приложението Google Arts & Culture  .
  2. Горе вляво докоснете Търсене .
  3. Търсене на експедиции.

Създавайте свои собствени образователни ресурси.

Истински взаимодействия. Лесено за персонализиране.

Lifeliqe won the Best App for Teaching and Learning in 2017 | Lifeliqe blog

Lifeliqe 

Интерактивното 3D съдържание на Lifeliqe има доказано въздействие върху ученето.

Учебна програма за дигитални науки включва хиляди модели и учебни планове с 3D, AR и VR.

3DBear – Visualize your creative thinking – Приложения в Google Play

3DBear ДИСТАНЦИОННО И В ЧАС. УЧЕНЕ С AR, VR, 360-СНИМКИ

3DBear е официален партньор на Google for Education и препоръчан от Google в „Ресурси за дистанционно обучение“. 3DBear е глобален партньор за обучение на Microsoft в образованието. Препоръчва се от Apple в категории „Учете с AR“ и „Дистанционно обучение за преподаватели“.

Избран в световната топ 8 в категория „ XR в образованието“.